Hymer en Ford gaan partnerschap aan voor campervans en mobilhomes

Mobilhomefabrikant Erwin Hymer Group en Ford hebben een partnerschap ondertekend waarbij Ford zijn Transit en Transit Custom zal leveren aan Hymer voor zijn modellen, terwijl Hymer ook zal instaan voor de toekomstige Nugget-campervans van Ford.

Ford ziet brood in de markt voor campervans, die is ontploft sinds het begin van de Covid-19-pandemie en de populariteit van staycations. De Transit Custom Nugget en Nugget Plus zijn al een paar jaar in het gamma en werden tot nu toe gebouwd door Westfalia, maar nu heeft de constructeur een nieuw partnerschap afgesloten voor zijn kleine mobilhomes.

Chiptekorten

Ford en Erwin Hymer Group, beter bekend als het merk Hymer, hebben namelijk afgesproken dat de Transit en Transit Custom als basis zullen dienen voor nieuwe campervans en volwaardige mobilhomes gebouwd door Hymer. Het gaat om modellen met zowel de merknaam Hymer als Ford. Zo heeft Ford een nieuwe fabrikant voor toekomstige Nugget-modellen en kan Hymer rekenen op een extra leverancier om zijn levertijden zo kort mogelijk te houden, gezien de huidige chiptekorten.

Hymer heeft momenteel Stellantis en Mercedes als leveranciers voor zijn huidige modellen, Ford wordt een aanvulling op dit gamma. De Transits worden geleverd van 2022 tot 2024.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo