Renault Trucks steunt opnieuw Wereldvoedselprogramma

Sinds 2012 wordt het Wereldvoedselprogramma van de verenigde naties gesteund door Renault Trucks. Ook de volgende vijf jaar zal de franse constructeur zijn expertise overdragen aan het VN-agentschap, zodat broodnodige levensmiddelen naar de behoeftige bevolking kunnen worden gebracht.

Het Wereldvoedselprogramma (WVP) voert zijn opdracht uit met een vloot van 5.000 voertuigen, waarvan meer dan 900 eigen voertuigen. Het WVP heeft Renault Trucks ingeschakeld om de staat en beschikbaarheid van zijn vrachtwagens in Afrikaanse landen te verbeteren, en zo de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te helpen. In de praktijk biedt Renault Trucks medewerkers de kans om de teams van het WVP op het terrein op te leiden en stelt Renault Trucks twee vrachtwagens, ingericht als eenheden voor mobiele opleidingen, ter beschikking van het WVP.  Er werd een opleidingscatalogus ingevoerd met modules over vrachtwagenmechanica voor technici en werkplaatsverantwoordelijken, maar ook over fleetbeheer en over ecologisch rijden. En het werkt: de verlaging van de onderhoudskosten per kilometer per voertuig heeft een besparing van 1,5 miljoen dollar opgeleverd. Renault Trucks zal ook de oprichting van een permanent technisch opleidingscentrum in Accra (Ghana) ondersteunen.

 

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo