Scania bevriest haar orderportefeuille voor zes maanden

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke beslissingen: Scania heeft besloten geen orders meer te aanvaarden (behalve voor haar elektrische reeks) totdat zij een duidelijker beeld heeft van de leveringstermijnen en de grondstofprijzen.

Alle fabrikanten worden al maanden geconfronteerd met meervoudige verstoringen van hun bevoorradingsketens, en de oorlog in Oekraïne is slechts een nieuwe laag in een zeer onverteerbare lasagne. Bij Scania heeft de combinatie van een “uitzonderlijk hoge” orderportefeuille en steeds moeilijker te voorspellen productietempo’s geleid tot een ongekende situatie, met levertijden tot 20 maanden en klanten die geneigd zijn orders te plaatsen voor… 2024.

“Zowel in Nederland als in België hebben onze orderportefeuilles recordhoogten bereikt. We hebben meer orders gekregen dan de fabrieken kunnen produceren, en dat is vooral het geval in de Benelux, niet in het minst vanwege onze nieuwe Super-reeks,” zegt Janko Van der Baan, Managing Director van Scania Benelux. “Met productietijden zo lang als ze nu zijn, hebben we niet genoeg zicht op de beschikbaarheid van componenten en hun prijzen. Daarom hebben wij besloten voorlopig geen bestellingen meer te aanvaarden, behalve voor onze hybride en elektrische modellen.” Dit besluit lijkt voorlopig alleen van toepassing te zijn op de Benelux-landen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo