Eerste vrachttreinen reizen via spoorverbinding tussen Athus en Frankrijk

Het spoorgoederenvervoer via de verbinding tussen de containerterminal in Athus en Frankrijk krijgt gestalte. Infrabel-ceo Benoît Gilson deelt mee dat de eerste goederentrein begin deze maand gebruik maakte van het traject. Een tweede transport over de lijn is inmiddels ook onderweg, deelt Infrabel mee. 

De uitbreiding van de verbinding tussen de terminal van Athus (provincie Luxemburg) en het Franse spoornet is volgens Infrabel een troef om spoorgoederenvervoer nog aantrekkelijker te maken. In het verleden bestond de link tussen het Belgische en het Franse spoornet bij Athus uit slechts één spoor. Een stevige upgrade van de infrastructuur, met de aanleg van enkele honderden meters spoor en een spoortunnel onder een naburige snelweg, zorgen voor een verdubbeling van de capaciteit. Athus ligt op de North Sea-Mediterranean Corridor, een spoorverbinding die de Belgische zeehavens verbindt met het mediterrane hinterland.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo