[PORTRET] Transport C. Vermeulen: Belgische chauffeurs die nog op Oostenrijk en Zwitserland rijden

Belgische chauffeurs die nog lange ritten maken naar het buitenland. Bij Transport C. Vermeulen in Hulshout komen die nog aan hun trekken. Het familiebedrijf uit Hulshout rijdt op Oostenrijk en Zwitserland.

In 1981 startte Constant – ‘Stan’ – Vermeulen met zijn eigen zaak. Als eigenrijder met één vrachtwagen legde hij zich toe op internationaal transport naar Oostenrijk. “Mijn vader vond dat het als kleine speler beter was om te focussen op een klein land als Oostenrijk in plaats van in concurrentie te gaan met de grote spelers en goederen te vervoeren naar grote landen als Frankrijk of Duitsland”, zegt dochter Inge die net als haar zus Ils mee in het bedrijf zit.

Transport C. Vermeulen heeft 14 trekkers: Renault Trucks T, DAF XF en DAF XG. Het bedrijf rijdt voor 80 procent op Oostenrijk en voor 20 procent op Zwitserland. “Onze internationale chauffeurs zijn een hele week weg en ze doen dat nog echt graag, die verre ritten”, zegt Inge. “Ze vertrekken op maandag en komen vrijdag of zaterdag terug thuis.”

Ontbijtvergadering

“Onze chauffeurs zijn het uithangbord en de motor van ons bedrijf en ook de onmisbare schakel. Omdat we kleinschalig zijn, staan de planners in direct contact met hen”, zegt Inge die mee de planning doet. “Een keer per jaar komen we ook samen voor een ontbijtvergadering op zaterdagochtend en dan kan iedereen onderwerpen aanbrengen om ze samen te bespreken.”

Het bedrijf geeft kleine attenties op feestdagen en met de jaarwisseling is er met de partners een bijeenkomst. “Dat komt de groepssfeer ten goede”, zegt Inge. “Vorig jaar boden we koffie en gebak aan tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Ook dit jaar doen we dat, gespreid over donderdag en vrijdag omdat we zo meer chauffeurs bereiken. Op die dagen verlagen we de werkdruk door wat meer tijd te nemen om met elkaar te praten.”

Ook deelnemen met jouw bedrijf?
In 2021 namen meer dan 300 bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagenchauffeurs worden op deze dag in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor het uitstekende werk dat zij verrichten. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via 
www.dvc2022.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo