Daimler Truck verwacht stabiele verkoop in 2023

Daimler Truck heeft de financiële resultaten over het eerste jaar als zelfstandig bedrijf bekendgemaakt. Met een omzetstijging van 14,2% steeg de omzet met 28%, onder meer dankzij hogere nettoprijzen en een positieve ontwikkeling in de serviceactiviteiten.

Ook andere financiële parameters verbeterden, waaronder de rentabiliteitsratio van de industriële activiteit, die met 1,6% steeg tot 7,7%. De fabrikant meent dan ook zijn doelstellingen op het gebied van winstgevendheid en margeverbetering te hebben bereikt, ondanks de tegenwind van moeilijke leveringen.

Voor 2023 verwacht Daimler Truck wereldwijd tussen 510.000 en 530.000 eenheden te verkopen, ongeveer hetzelfde aantal voertuigen als in 2022. Anderzijds zal de omzet naar verwachting met meer dan 10% stijgen, met als doel een aangepaste ROS tussen 7,5% en 9% voor de industriële activiteit.

Lees alles over Daimler Truck Belgium Luxembourg

Daimler Truck Belgium Luxembourg

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo