Volvo Trucks levert 74-tons elektrische FH

Mattson Åkeri in Göteborg heeft een elektrische Volvo FH in dienst genomen die een totaalgewicht van 74 ton kan dragen.

Het voertuig wordt al enkele weken getest in het containerverkeer in het Arendal havengebied van Göteborg. De test maakt deel uit van een project genaamd HCT (High Capacity Transport). De trekker trekt twee opleggers voor een totale lengte van 32 meter. Het voertuig is een FH Electric 6×4 die wordt opgeladen met groene stroom via twee snellaadstations van 180 kW. Lena Larsson, projectmanager van het HCT-project bij Volvo: “We willen laten zien dat volledig elektrische oplossingen ook werken bij toepassingen met hoge totaalgewichten en een hoog gebruiksniveau. Samen met Mattson Åkeri, de Zweedse Transportadministratie en verschillende andere partners kijken we nu hoe we de werking van de elektrische vrachtwagen kunnen optimaliseren, inclusief hoe het opladen het meest efficiënt kan plaatsvinden.”

Volvo Trucks biedt momenteel zes elektrische modellen aan en heeft zich ten doel gesteld om in 2030 de helft van alle verkochte trucks elektrisch te hebben.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo