De Mercedes-Benz Vito wordt luxueuzer

De Mercedes-Benz Vito gaat het jaar 2024 in met een licht gerestylede voorkant en een aantal verbeteringen, voornamelijk op het gebied van comfort, digitale services en verbeterde functionaliteit. Met andere woorden, in afwachting van zijn opvolger, die is aangekondigd voor 2026, gaat de Vito in een hogere klasse rijden.

De huidige Vito dateert uit 2014. Het was dus tijd voor een facelift. Uiterlijk zijn de veranderingen niet fundamenteel: de grille ‘valt’ lager in de bumper en het geheel profiteert van een verbeterde profilering. Andere detailwijzigingen betreffen de koplampen en achterlichten. Het nieuwe dashboard is voorzien van een digitaal scherm, een stuurwiel met capacitieve herkenning van de handsfree functie en een tweede centraal 10,25-inch touchscreen. Interessante nieuwe voorzieningen (waarvan sommige optioneel) zijn onder andere draadloos opladen van je smartphone, sleutelloze ontsteking en een verwarmd stuurwiel.

Mercedes-Benz heeft de nieuwe Vito uiteraard uitgerust met de nieuwste generatie van het MBUX-multimediasysteem, dat onder andere augmented reality navigatie biedt. Alles kan worden geconfigureerd vanaf het centrale scherm, via de touch control buttons op het stuurwiel of via de spraakassistent. Specifieke functies zijn voorbehouden aan de eVito, zoals de Mercedes me Charge service, die toegang geeft tot meer dan 500.000 oplaadpunten in Europa en waarmee je kunt betalen om je accu op te laden zonder extra handmatige authenticatie. De eVito profiteert ook van een intelligent navigatiesysteem dat rekening houdt met de beschikbare actieradius.

De nieuwe Vito is verkrijgbaar in de versies Base, Pro (inclusief een brandstoftank van 70 liter en voorstoelen voorstoelen met een 4-voudige lendensteun en verstelbare zitkussendiepte en Select. De laatste biedt ook lichtmetalen 17-inch velgen, adaptieve Multibeam LED-koplampen, automatische transmissie met elektrische parkeerrem, een spiegelpakket, een chroompakket voor het interieur, een smartphone-integratiemodule en een chromen grille.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo