Drie eActros-trucks leggen 3.700 km af [Advertorial]

Daimler Truck trok met drie elektrische trucks voor distributietransport door vijf Europese landen om klanten kennis te laten maken met zijn e-mobilityoplossingen. Het traject ging van de Mercedes-Benz Wörth-fabriek via Oostenrijk naar Italië om dan via Duitsland naar België en Nederland te rijden. In totaal legden de drie eActros-trucks 3.700 kilometer af.

In ons land hield de karavaan halt op de Droneport van Sint-Truiden waar de klanten gedurende twee dagen niet alleen konden kennismaken met de nieuwe elektrische Actros en Econic, maar ook met de stand van zaken op wettelijk en praktisch vlak.

Overstappen op elektrisch rijdende vrachtwagens lijkt voor velen nog toekomstmuziek, maar Daimler Truck pakt vandaag al uit met een ambitieus toekomstplan, waarbij tegen 2030 60% van alle verkochte trucks hetzij elektrisch, hetzij fuel cell aangedreven moeten zijn. Een aandeel dat tegen 2039 tot 100% zou moeten oplopen, zodat tegen 2050 geen enkele vrachtwagen van het merk op de wegen nog een verbrandingsmotor aan boord zou mogen hebben.

Rendabel
Peter Brock – CEO van Daimler Truck Belux: “Iedereen voelde hier in Sint-Truiden het comfort van de elektrische vrachtwagen, de stilte en de acceleratie. Maar om elektrisch transport ook rendabel te maken moet de TCO voor de transporteurs kloppen, moet er voldoende laadinfrastructuur zijn en moet ons netwerk genoeg elektriciteit kunnen leveren.”

De batterij-elektrische Mercedes-Benz eActros voor zwaar distributietransport rolt sinds 2021 van de band in de fabriek in Wörth. De aandrijfeenheid van de eActros bestaat uit een starre elektrische as met twee geintegreerde elektromotoren en een transmissie met twee versnellingen.
De twee vloeistofgekoelde motoren leveren een continu vermogen van 330 kW en een piekvermogen van 400 kW. De elektrische energie die door het remmen wordt teruggewonnen, wordt teruggevoerd naar de accu’s van de eActros en is vervolgens weer beschikbaar om het voertuig aan te drijven. De eActros 300 heeft drie, de eActros 400 vier accupakketten, wat hem een actieradius geeft tot 400 kilometer. In het najaar komt er ook een eActros 300 Trekker op de markt.

www.mercedes-benz-trucks.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo