Actros op waterstof rijdt 1.047 km zonder te tanken

Daimler Truck heeft een langeafstandstest uitgevoerd met het prototype Mercedes-Benz GenH2 Truck, in feite de brandstofcelversie van de Actros. Tussen Woerth-am-Rhein en Berlijn legde het 40 ton zware voertuig 1.047 km af op één tank vloeibare waterstof.

De reis werd gemaakt met verzegelde tanks en onder toezicht van TÜV Rheinland. De vloeibare waterstof werd geleverd door Air Liquide, dat het produceerde uit biomethaan met garanties van oorsprong. De Gen H2 Truck is uitgerust met twee tanks van 40 kg die aan weerszijden van het chassis zijn gemonteerd. Dankzij hun uitstekende isolatie kunnen deze tanks de vloeibare waterstof op een temperatuur van min 253 graden Celsius houden zonder actieve koeling. Het verbruik van het voertuig tijdens de test was daarom ongeveer 7,6 kg H2 / 100 km maximaal (de fabrikant heeft niet gezegd hoeveel waterstof er nog in de tanks zat bij aankomst in Berlijn).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo