Dag van de Vrachtwagenchauffeur: de 3e editie gaat in een hogere versnelling!

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur, dat in 2021 door Febetra werd gelanceerd, heeft zich al snel gevestigd als een belangrijk evenement voor truckchauffeurs. De derde editie zal een nog grotere impact hebben, omdat het nu wordt georganiseerd onder de auspiciën van Transport & Logistics Belgium, de confederatie die de drie transportfederaties verenigt.

De derde Dag van de Vrachtwagenchauffeur vindt plaats op 14 december 2023 en het is duidelijk de bedoeling om het record van 400 deelnemende bedrijven te overtreffen. Zoals gebruikelijk kunnen bedrijven (transporteurs, maar ook verladers en leveranciers) die chauffeurs in het zonnetje willen zetten (hun eigen chauffeurs, maar ook de chauffeurs die bij hen komen laden of lossen) zich inschrijven op de website https://dedagvandevrachtwagenchauffeur.be en beschrijven welke actie ze op 14/12 gaan voeren. Net als vorig jaar doet Transportmedia ook dit jaar weer mee en zullen de lezers voor de origineelste of sympathiekste actie kunnen stemmen.

Met de organisatie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur wil Transport & Logistics Belgium uiteraard de vrachtwagenchauffeurs in de kijker zetten (en dat verdienen ze…), maar ook de aandacht van het grote publiek vestigen op de rol die vrachtwagenchauffeurs spelen ten voordele van de hele maatschappij. Een rol die al te vaak over het hoofd wordt gezien, aangezien slechts 18% van de ondervraagde vrachtwagenchauffeurs in een enquête zegt dat hun werk voldoende wordt gewaardeerd. “Met de organisatie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur hoopt Transport & Logistics Belgium dit cijfer te verbeteren”, legt Benny Smets, voorzitter van TLB, uit. “Onze uiteindelijke ambitie is dat vrachtwagenchauffeurs zich elke dag van het jaar gerespecteerd en gewaardeerd voelen, zowel door de man of vrouw in de straat als door het personeel in de winkels of bedrijven waar ze gaan laden en lossen.” En voor een sector die de komende jaren naar verwachting 5.000 chauffeurs zal aanwerven, is het ook een kwestie, zelfs indirect, van het aanmoedigen van nieuwe beroepen.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo