ZF produceert miljoenste TraXon transmissie

De TraXon automatische transmissie van ZF Commercial Vehicle Solutions (CVS) is de grens van één miljoen gepasseerd. Een hele prestatie voor een systeem dat door veel fabrikanten over de hele wereld wordt gebruikt.

De TraXon-transmissie werd in 2014 op de markt gebracht. Hij is nu te vinden in trucks van verschillende merken, onder verschillende namen: DAF Trucks behoudt de oorspronkelijke naam, maar MAN doopt hem om tot MAN TipMatic. Sinds 18 maanden wordt de TraXon ook geproduceerd in Jiaxing (China) en Sorocaba (Brazilië), naast de hoofdfabriek in Friedrichshafen (Duitsland).

ZF heeft ook aangekondigd dat de serieproductie van de TraXon 2 in 2024 zal beginnen. “TraXon 2 zal nieuwe innovaties bevatten, waaronder ZF’s eigen mechatronica en een nieuwe elektronische besturingseenheid. Deze laatste zal nieuwe softwarefuncties mogelijk maken dankzij uitzonderlijke rekenkracht, zoals cyberbeveiliging en ‘over-the-air’ updates op afstand”, legt de Duitse machinefabrikant uit.

Lees alles over

video

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak. De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo