Volvo Trucks start serieproductie elektrische trucks in Gent

Na de presentatie van de eerste elektrische truck geproduceerd door de Volvo Trucks-fabriek in Gent, is het nu tijd voor de serieproductie van de drie modellen (FH, FM en FMX Electric). De aftrap werd persoonlijk gegeven door Roger Alm (President van Volvo Trucks).

De elektrische trucks worden geassembleerd op dezelfde lijn als de diesel- en gas-aangedreven trucks. Volgens Volvo Trucks geeft dit de fabriek een grote flexibiliteit en zal het gemakkelijk zijn om het aandeel elektrische voertuigen geleidelijk te vergroten. De batterijen komen uit de onlangs geopende batterij-assemblagefabriek direct naast de productielijn.

Tot nu toe heeft Volvo Trucks orders of voorbestellingen ontvangen voor 6.000 elektrische trucks wereldwijd.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo