Wijngaard Natie neemt eerste Volvo FM Electric in gebruik

Wijngaard Natie heeft zijn allereerste elektrische vrachtwagen in de haven van Antwerpen in gebruik genomen. Deze eerste Volvo FM Electric zal gevolgd worden door drie andere gelijkaardige voertuigen, die zullen ingezet worden voor transport over korte afstanden.

Wijngaard Natie heeft verschillende vestigingen in Antwerpen en heeft al een aantal belangrijke stappen gezet naar decarbonisatie: dankzij zijn windturbines en zonnepanelen produceert het bedrijf 43,6% van zijn eigen energiebehoefte. Op de site Vrieskaai op de rechteroever van de Schelde stijgt dit cijfer tot 92%. “Op de kaaien staan zal acht volledig elektrische kranen, acht op tien van onze vorkliften zijn reeds elektrisch en tegen 2027 zullen al onze bedrijfswagens elektrisch zijn. We bekijken of we ook de kaaiwagens kunnen elektrificeren””, zegt Peter Van den Eynde, CEO van Wijngaard Natie.

De bestelling van vier Volvo FM Electric, waarvan de eerste net is geleverd, is een andere mijlpaal. Elk jaar zullen deze vier elektrische voertuigen meer dan 8.000 transporten uitvoeren in de haven van Antwerpen, waardoor tot 90 ton CO2-uitstoot wordt bespaard.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo