Digitale verbondenheid: wat levert het u concreet op? [Advertorial]

Industrie 4.0, Het Internet der Dingen, Connected Manufacturing… al deze termen komen in essentie op hetzelfde neer: digitale verbondenheid. Er is steeds betere technologie voorhanden om processen te digitaliseren en uw transportmiddelen – inclusief AGV’s – met elkaar te verbinden. Op die manier kunt u uw trucks nauwgezet volgen, en op elk moment op de hoogte blijven van hun status en hun locatie.

Digitalisering als eerste stap richting digitalisatie
De snelste manier om uw logistiek te digitaliseren, is door gebruik te maken van een vlootbeheersysteem. Een combinatie van hardware op uw heftrucks en magazijntrucks, en Linde connect software op uw computers, zorgt ervoor dat deze met elkaar in verbinding staan. Doordat alle belangrijke gegevens (werkuren, stand van de batterij, gedetecteerde schokken etc.) digitaal beschikbaar zijn, kunt u nagaan of uw materiaal optimaal gebruikt wordt en uw bedrijfsprocessen volledig stroomlijnen.

Digitale beveiliging van uw werkvloer
U kunt ook andersom werken, en vanop uw computer instellingen aanbrengen op uw transportmateriaal. Zo kunt u bv. snelheidsreducties aanbrengen waardoor uw heftrucks en magazijntrucks in bepaalde zones automatisch vertragen, of toegangsrestricties invoeren waarmee uw trucks enkel door bepaalde medewerkers of na een veiligheidscontrole kunnen worden bediend.

Automatisering
Tot slot maakt digitalisering het ook mogelijk om autonome trucks efficiënt in te zetten. Ziet u een repetitief patroon binnen uw processen? Dan is de kans groot dat Linde AGV’s u een hogere productiviteit kunnen opleveren dan manuele bediening. Ook de gegevens van deze trucks kunnen digitaal worden uitgelezen of ingesteld, zodat u hun efficiëntie kunt maximaliseren en hen naadloos in uw processen kunt integreren.

Lees op de website van Motrac wat digitalisering en automatisering u kunnen opleveren, of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo