DAF presenteert Efficiency Champions gamma

DAF Trucks lanceert een nieuwe serie Efficiency Champions om het brandstofverbruik van de nieuwe heavy-duty serie verder te verlagen en de voertuigen in klasse 3 van de Duitse LKW-Maut tarieven te plaatsen. De twee belangrijkste maatregelen zijn een complete aerodynamische kit en een specifieke motorconfiguratie voor een optimale brandstofefficiëntie.

Het predikaat Efficiency Champion is van toepassing op alle versies van de MX-11- en MX-13-motoren en op verschillende cabinevarianten. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat klanten niet kunnen kiezen voor conventionele spiegels in plaats van camera’s. De aerodynamische uitrusting is compleet, met spoilers, skirts, fenders en een speciale bodemplaat met luchtgeleider. Efficiency Champion-modellen zijn ook uitgerust met banden met lage rolweerstand, Adaptive Cruise Control en Paccar MX Engine Brake.

Op mechanisch gebied leent nieuwe motormanagementsoftware (ook beschikbaar als upgrade voor alle reeds geleverde New Generation DAF voertuigen) zich veel beter voor upgrades en maakt voorspellend onderhoud eenvoudiger.

Voor transporteurs die actief zijn in Duitsland is het goede nieuws dat DAF Efficiency Champions kunnen worden opgenomen in Klasse 3 van de Maut-tarieven. Gedurende maximaal zes jaar betalen ze tot 1,6 cent per kilometer minder.

Efficiency Champions zijn uiteraard compatibel met HVO, dat de CO2-uitstoot met wel 90% kan verminderen.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo