Martin Daum nieuwe voorzitter ACEA-raad voor bedrijfsvoertuigen

Daimler Truck CEO Martin Daum is de nieuwe voorzitter van de Raad voor bedrijfsvoertuigen van de Europese Vereniging van Automobielconstructeurs (ACEA), die de CEO’s van de toonaangevende Europese vrachtwagen-, bestelwagen- en busfabrikanten samenbrengt. De Directieraad van ACEA kiest jaarlijks een nieuwe voorzitter. Martin Daum neemt de teugels over van Henrik Henriksson, CEO van Scania, die de functie in 2020 uitoefende.

“Als meest fundamentele uitdaging voor de mensheid en de wereldwijde economie staat klimaatverandering bovenaan de agenda van de bedrijfsvoertuigensector,” verklaarde M. Daum. “Onze topprioriteit voor dit jaar bestaat er dan ook in om samen met de beleidsmakers de weg te plaveien voor een koolstofneutraal wegtransport. Dit project moet verder aan snelheid winnen aangezien het ongeveer tien jaar duurt tot onze klanten hun volledige voertuigenpark hebben vernieuwd. Onze ultieme doelstelling is om het goederentransport over de weg tegen 2050 volledig klimaatneutraal te maken.”

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

Hedin Automotive (company movie) – TRANSPORT & VAN.TV 48

Hedin Bil AB is een familiebedrijf dat in 1985 is gestart met de overname van de Philipson autodealer in Borås, Zweden. In de jaren die volgden volgde een gestage groei, die leidde tot de hedendaagse 87 aantrekkelijke faciliteiten in Zweden en Noorwegen, waar bijna 30 automerken vertegenwoordigd zijn. In oktober 2017 is Mercedes-Benz Gent overgenomen, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo