Daimler Truck bereidt zich voor op afsplitsing

Tegen het einde van het jaar zal de huidige bedrijfswagendivisie van Daimler worden afgesplitst als een afzonderlijke beursgenoteerde onderneming. Dit betekent dat Daimler Truck AG nu midden in een grote reorganisatie zit die de regionale entiteiten en merken meer verantwoordelijkheid zal geven.

Het eerste voorbeeld van de nieuwe organisatie: technologische ontwikkelingen die thans gegroepeerd zijn in de divisie Global Powertrain zullen worden ondergebracht in een nieuwe divisie die TT (voor Truck Technology Group) zal heten. Deze TT-divisie zal verantwoordelijk zijn voor alle aandrijvingstechnologieën (verbrandingsmotor, elektrische batterij en brandstofcel), software aan boord en elektrische/elektronische systemen. Het wordt geleid door Dr. Andreas Gorbach, momenteel CEO van cellcentric, de joint venture met Volvo Group die brandstofcellen ontwikkelt. Bovendien zal elke regio (bv. Europa) meer autonomie hebben om te beslissen welke producten worden gelanceerd en welke middelen daarvoor worden uitgetrokken. Ten slotte zal een nieuwe dochteronderneming worden opgericht voor de ontwikkeling van financiële diensten voor de vrachtwagen- en bussector.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

Hedin Automotive (company movie) – TRANSPORT & VAN.TV 48

Hedin Bil AB is een familiebedrijf dat in 1985 is gestart met de overname van de Philipson autodealer in Borås, Zweden. In de jaren die volgden volgde een gestage groei, die leidde tot de hedendaagse 87 aantrekkelijke faciliteiten in Zweden en Noorwegen, waar bijna 30 automerken vertegenwoordigd zijn. In oktober 2017 is Mercedes-Benz Gent overgenomen, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo