Ford Trucks ontwikkelt autonome parkeerfunctie

Wie dacht dat Ford Trucks alleen goed was in het verkopen van basistrucks staat een verrassing te wachten: de Turkse fabrikant werkt aan een autonoom rijdende functie die parkeren en aandokken zonder tussenkomst van de chauffeur mogelijk zou maken.

Een prototype van de F-Max wordt momenteel in Turkije getest in het kader van het TrustVehicle-programma: de trekker en de oplegger zijn uitgerust met sensoren en radars die parkeerplaatsen detecteren die groot genoeg zijn voor de combinatie, waarna de chauffeur de autonome parkeerfunctie activeert. Vanaf dat moment stuurt het systeem de aandrijving en de besturing om de truck op de juiste plaats te parkeren. Het systeem houdt rekening met het omringende verkeer en stopt de vrachtwagen als een ander voertuig b.v. in de weg komt te staan voor het autonome parkeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo