Een elektrische Pick-up bij Maxus?

Het ziet er naar uit dat het gamma van het Chinese bedrijfsvoertuigenmerk Maxus in Europa binnenkort uitgebreid wordt met een elektrische pick-up, naast de bestelwagens die nu al beschikbaar zijn.

Jack Zhu, die verantwoordelijk is voor het merk in Europa, stelde op LinkedIn de vraag of er interesse zou zijn voor de Maxus T90 EV, een agressief getekende elektrische pick-up die in thuisland China al geleverd wordt. De reacties waren positief. Ook verantwoordelijken van Alcomotive, dat Maxus invoert en verdeelt in een aantal Europese landen, staken hun interesse niet onder stoelen of banken. Het zou dus kunnen dat Maxus binnenkort uitpakt met een primeur in Europa, een 100% elektrische pick-up.

De specificaties van de T90 EV voor de Chinese markt zijn best interessant. Met een leeggewicht van 2.270 kg voor een MTM van 3.495 kg biedt hij een laadvermogen van meer dan een ton. Zijn motorvermogen van 174 pk en koppel van 310 Nm zouden voor degelijke prestaties moeten zorgen, maar zijn topsnelheid is wel beperkt tot 105 km/u. Met een batterijcapaciteit van 88,55 kWh zou hij, mede dankzij die beperkte topsnelheid, een rijbereik van 535 km halen, zij het in de oude NEDC-cyclus. Opladen van 20 naar 80% kan via een DC snellader in 45 minuten.

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo