Ex-VW-manager Heinz-Jürgen Löw nieuwe topman Renault VU

Heinz-Jürgen Löw is de nieuwe Senior Vice President Renault Light Commercial Vehicle, als vervanger van Mark Sutcliffe, die na 27 jaar binnen de Alliantie vertrekt.

Heinz-Jürgen Löw (57) werkte 14 jaar bij Renault Trucks (toen het nog Renault VI heette), waar hij zich opwerkte tot voorzitter van het bedrijf. Daarna vertrok hij naar de Volkswagen-groep, waar hij in de raad van bestuur zetelde als sales en marketingverantwoordelijke bij MAN Truck & Bus. Vervolgens stapte hij over naar Volkswagen Commercial Vehicles, waar hij een vergelijkbare functie uitoefende, alvorens nu dus de overstap te maken naar Renault LCV.

Löw zal rechtstreeks rapporteren aan Renault Group-CEO Luca de Meo, wiens Renaulution-plan hij zal moeten uitoefenen aan de bedrijfsvoertuigenkant. “Heinz-Jürgens komst is goed nieuws voor het bedrijf. Hij heeft een sterke achtergrond, met een hele carrière binnen de truck- en LCV-industrie. Ik ben er zeker van dat hij ons nieuw LCV-gamma ten volle zal benutten om Renault aan de top van de markt te positioneren”, aldus de Meo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo