[PORTRET] Bedrijfsleider Jef Van Loon zat zelf jaren achter het stuur

Jef Van Loon (42) leidt nu het transportbedrijf dat zijn vader Paul in 1998 opstartte. Maar zelf zat hij eerst ook achter het stuur en zag hij als internationaal chauffeur heel Europa. “Ik draag mijn chauffeurs op handen”, zegt hij. “Want zonder die jongens zijn wij niets.” Het zal u dus niet verbazen dat de firma Paul Van Loon één van de deelnemende transportbedrijven is tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022.  

Transport zit bij Van Loon in het bloed. Paul Van Loon startte in 1975 als vrachtwagenchauffeur in het familiebedrijf dat werd opgericht door zijn grootvader Jef in 1929. “Toen nog met paard en kar”, vertelt achterkleinzoon Jef. “Mijn vader begon in 1998 met vijf vrachtwagens. Nu hebben we er 30 en zijn er 15 vaste onderaannemers.”

Internationaal Transport Paul Van Loon rijdt vooral op Frankrijk voor een vast cliënteel. Jef doet nu de planning maar heeft zelf een zevental jaar internationaal gereden. “Mijn eerste jaren reed ik bij Transport Bellekens om ervaring op te doen”, zegt hij. “Daar heb ik heel veel opgestoken.”

Lunchpakket

Zijn chauffeurservaring komt hem als planner goed van pas. “Als chauffeurs onderweg een probleem hebben, kan ik daarop beroep doen”, zegt Jef. “Er zijn heel wat mensen die er niet bij stilstaan wat die chauffeurs allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn voor de economie en de samenleving. Daarom is het goed dat chauffeurs eens in de schijnwerpers staan.”

Vorig jaar kregen de chauffeurs tijdens de eerste editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur koffiekoeken en een lunchpakket voor onderweg en dat zal ook dit jaar zo zijn. Daarnaast is er ieder jaar een personeelsfeest en een gezamenlijke activiteit. “Maar het is vooral belangrijk dat chauffeurs hun verhaal kunnen doen”, zegt Jef. “Op vrijdagavond komen ze hier nog binnen in de keuken om na te babbelen. Als er een probleem is met een chauffeur, zie ik dat en neem ik de tijd om met hem te praten. Heel veel verloop hebben we hier ook niet. Er zijn chauffeurs die hier nu 25 jaar werken.”

Ook deelnemen met jouw bedrijf?
In 2021 namen meer dan 300 bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagenchauffeurs worden op deze dag in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor het uitstekende werk dat zij verrichten. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via 
www.dvc2022.be.

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo