2021, een ‘goed jaar’ voor transporteurs volgens BDO

Zoals elk jaar liet de UPTR door BDO de balansen van de Belgische transporteurs analyseren. Uit de resultaten blijkt dat 2021 een goed jaar was, waarin de belangrijkste ratio’s verbeterden.

In termen van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit zag de gemiddelde Belgische transporteur zijn situatie in 2021 verbeteren. Er zijn zelfs enkele records op het gebied van de financiële onafhankelijkheidsratio of het rendement op eigen vermogen. Andere positieve punten zijn de verkorting van de effectieve betalingstermijnen (54 dagen), die het gevolg lijken te zijn van een strenger betalingsbeleid, aangezien de transporteurs hun klanten gemiddeld drie dagen minder hebben toegekend.

De transportsector presteert echter op een aantal gebieden nog steeds minder goed dan de Belgische economie als geheel. Dit is het geval voor de nettomarge op de omzet, die van 3% tot 3,2% is gestegen, maar onder het Belgische gemiddelde (5,5%) blijft. De solvabiliteitsratio (40%) blijft ook onder het nationale gemiddelde (54%).

Lees alles over UPTR

UPTR

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo