Renault werkt samen met Punch om motoren te ontwikkelen

Renault Group en Punch Torino, specialist in aandrijflijnen en elektronische systemen, hebben de ondertekening aangekondigd van een bindend memorandum van overeenstemming over dieselmotoren met lage uitstoot.

Volgens de overeenkomst zal Punch Torino de huidige en toekomstige 4-cilinder dieselmotoren van Renault kunnen “kopen, gebruiken en verkopen”. Dit maakt deel uit van Project Horse, in het kader waarvan de Franse fabrikant de ontwikkeling van dieselmotoren met lage uitstoot voor lichte bedrijfsvoertuigen zal voortzetten en zal samenwerken met de engineeringteams van Punch. De twee bedrijven gaan samenwerken aan de ontwikkeling van Euro VI- en VII-varianten van Renaults 4-cilinder dieselmotoren voor lichte bedrijfsvoertuigen, met het oog op productie vanaf 2025. De motoren worden geproduceerd in Renaults fabriek in Cléon, Normandië.

Punch zegt dat het zal profiteren van “de lange ervaring van de Renault Groep met de productie van motoren en de technische vaardigheden van de teams in Cléon”. De Renault Groep van zijn kant zal kunnen profiteren van “de grote engineeringvaardigheden van Punch Torino op het gebied van motorontwikkeling, aangetoond in meer dan 15 jaar activiteit binnen een wereldwijde autofabrikant.

De twee partners verklaren dat deze overeenkomst ook “de basis legt voor mogelijke toekomstige samenwerking tussen de partners, met name op het gebied van verbrandingsmotoren op waterstof, waar Punch via zijn dochteronderneming Punch Hydrocells over aanzienlijke deskundigheid beschikt”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo