Jungheinrich is gestopt met de productie van vorkheftrucks met verbrandingsmotor

Sinds maart produceren de fabrieken van Jungheinrich geen vorkheftrucks met verbrandingsmotor meer. Dit is een van de verplichtingen die de Duitse fabrikant is aangegaan als onderdeel van zijn betrokkenheid bij het Global Compact van de Verenigde Naties.

Jungheinrich heeft zich aangesloten bij het initiatief van de Verenigde Naties om zijn betrokkenheid bij verantwoord ondernemingsbestuur te onderstrepen. Het Global Compact is gebaseerd op tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieubescherming en corruptiebestrijding. “Door toe te treden tot het initiatief verplicht Jungheinrich zich om deze principes te integreren in alle aspecten van de bedrijfsactiviteiten en dit te laten zien in de vorm van een jaarverslag”, legt Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich AG, uit.

Jungheinrich richt zich in het bijzonder op klimaatbescherming en duurzame productie. Met dit in het achterhoofd heeft het bedrijf besloten om alle productie van vorkheftrucks met verbrandingsmotoren in maart 2023 stop te zetten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo