Mercedes-Benz op Matexpo: wachten op de eArocs

Mercedes-Benz zet ook in de bouwsector in op elektrische aandrijving. Het bewijs daarvan is te zien op de stand van het merk op Matexpo, met drie ‘zero-emission’ voertuigen.

Nog geen elektrische Arocs (het prototype werd gepresenteerd op de Bauma 2022), maar wel twee verschillende versies van de eActros (een eActros 300 LS trekker en een eActros 400 L 6×2 vrachtwagen met AJK haaksysteem) en een eEconic 300 L 6×2. Het andere voertuig op stand 523 (hal 5) is een Arocs 3348 LK 6×4 met WAF-haaksysteem. Buiten (bij de ingang naast de Kinepolis) is ook een Actros SLT te bewonderen, ontworpen voor uitzonderlijk transport.

De Arocs is uitgerust met een nieuwe vooras die een lading van 10 ton kan dragen, terwijl het PowerShift Advanced systeem snellere schakelmanoeuvres en een grotere gevoeligheid van het gaspedaal heeft gekregen voor meer precisie bij korte slagen. Tot slot is de reactietijd verkort wanneer het gaspedaal verder wordt ingetrapt.

Lees alles over Daimler Truck Belgium Luxembourg

Daimler Truck Belgium Luxembourg

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo