Wim Claes neemt eerste elektrische truck in gebruik

De eerste elektrische truck van Wim Claes Transport & Logistiek gaat deze week de baan op. De Mercedes-Benz eActros 400 is de tweede in België en werd geleverd door Groep Jam.

“In alles wat we doen, proberen we maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat gaat van kleine acties tot grote investeringen. De aankoop van een elektrische truck, als eerste KMO in Limburg, valt ongetwijfeld onder die laatste noemer”, aldus zaakvoerder Wim Claes. De truck heeft een theoretische actieradius van 450 km, maar Wim Claes is niet van plan om deze actieradius volledig te benutten, althans in het begin: “Hij zal vooral ingezet worden op korte, lokale en regionale ritten. In de toekomst willen we de e-truck inzetten voor langere ritten, maar de openbare laadpunten in België voor elektrische vrachtwagens zijn vandaag op de vingers van twee handen te tellen. De overheid heeft middelen vrijgemaakt om dit aantal te verhogen. Hopelijk komen ze er snel. Met een snellader voor e-trucks zou onze vrachtwagen op zo’n driekwartier bijgetankt zijn. Ideaal dus om te combineren met de verplichte rustpauze van de chauffeur.” Het opladen van de batterijen gebeurt momenteel ’s nachts in het distributiecentrum van Wim Claes in Genk.

Naast de inzet van de eerste elektrische truck investeert Wim Claes ook in andere acties met een duurzame impact : meer dan 80% van de energie in het distributiecentrum is 100% groen, mede dankzij de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak en van een windmolen op het terrein.

Lees alles over Daimler Truck Belgium Luxembourg

Daimler Truck Belgium Luxembourg

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo