Garage De Plecker – Pauwels levert 6 DAF XF’s aan Barry Callebaut Group

Barry Callebaut Group, producent van chocolade en cacaoproducten, heeft 6 nieuwe DAF XF 450 FTP’s in ontvangst genomen. De nieuwe voertuigen werden geleverd door garage De Plecker – Pauwels in Steenhuffel.

Barry Callebaut is een van ’s werelds grootste chocoladefabrikanten, met een omzet van CHF 8,1 miljard in 2021/2022 (hoofdkantoor in Zürich) en meer dan 65 productievestigingen over de hele wereld, waar 13.000 mensen werken. In België heeft de groep 4 productievestigingen en het grootste chocoladedistributiecentrum ter wereld in Lokeren. Er werken 1.800 mensen in België.

Callebaut heeft een eigen vloot en voorafgaand aan deze investering probeerden de chauffeurs verschillende merken uit, maar “DAF kwam er op vlak van prijs-kwaliteit opnieuw als beste uit”, legt Geert Van Gysegem, Logistics Manager bij Callebaut Group, uit. De nieuwe modellen zijn uitgerust met camera’s, een ergonomische chauffeursstoel en schakeltechnologie die een betere brandstofefficiëntie garandeert (“verbruik van 25 l/100 km in plaats van 33”, zegt Van Gysegem). En dan hebben we het nog niet over een zijruit in de bijrijdersportier, een digitaal zichtsysteem, een dodehoekcamera, een achteruitrijcamera, een Predictive cruise control, de City Turn Assist en een bandenspanningsbewaking. Callebaut wil ook de goede samenwerking met garage De Plecker – Pauwels benadrukken.

Foto (van links naar rechts): Geert Van Gysegem, Logistics Manager bij Callebaut Group, Frederique Cardijn, Technical Buyer Indirect Spend bij Callebaut Group en Stephane Mees, Commercieel adviseur bij Garage De Plecker-Pauwels.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo