Renault Trucks D krijgt facelift

Sommigen zouden zeggen dat het hoog tijd was: het distributiegamma van Renault Trucks krijgt een update, met een nieuwe voorkant en nieuwe veiligheidsverbeteringen. Het publieke debuut is gepland op de Solutrans show in Lyon…

Het D-gamma is niet fundamenteel veranderd sinds de presentatie in 2013, toen het nog D Wide heette (in tegenstelling tot de D met smalle cabine, die een rebadged Nissan NT500 was). Vandaag delen de D en D Wide dezelfde cabine, die in breedte varieert van 2.100 mm (D) tot 2.300 mm (D Wide). De cabine heeft een nieuwe voorkant, die op het eerste gezicht opvalt door een nieuw radiatorrooster en nieuwe LED-koplampen. Op de elektrische E-Tech-versie is het oppervlak dat in de carrosseriekleur is gespoten ook veel groter.

Deze lichte facelift gaat niet gepaard met nieuwe mechanische kenmerken, maar wel met subtiele verbeteringen op het gebied van veiligheid. Er is natuurlijk de nieuwe uitrusting die door de Europese regelgeving verplicht wordt gesteld (TPMS, LDWS), maar de chauffeur profiteert ook van een beter direct gezichtsveld dankzij een betere positionering van de instaphandgrepen en nieuwe achteruitkijkspiegels. Dit alles zal zeker te zien zijn op de stand van Renault Trucks op de Solutrans beurs, aangezien de nieuwe modellen vanaf de tweede helft van 2024 geproduceerd zullen worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo