Harald Seidel (DAF) wordt voorzitter van ACEA’s Raad voor bedrijfswagens in 2024

Harald Seidel, president van DAF Trucks, neemt dit jaar het roulerend voorzitterschap over van de Raad voor bedrijfswagens binnen de Europese federatie van autoconstructeurs ACEA.

“2024 wordt een baanbrekend jaar voor de Europese truckindustrie. Allereerst moeten de onderhandelingen over de CO2-verordening voor zware bedrijfsvoertuigen in de komende maanden worden afgerond”, aldus Seidel. “De politieke besluitvormers moeten de ambitieuze doelstellingen van de fabrikanten koppelen aan even ambitieuze voorwaarden om de markt in staat te stellen deze voertuigen in te voeren. Het hele ecosysteem voor zwaar transport in Europa moet snel worden omgevormd, waarbij inspanningen van een breed scala aan publieke en private spelers nodig zijn – niet alleen vrachtwagenfabrikanten. We dragen ons steentje bij door miljarden te investeren in batterij- en waterstofvoertuigen, maar onze inspanningen worden gehinderd door het ontbreken van drie cruciale elementen: infrastructuur voor het opladen en distribueren van waterstof, effectieve koolstofprijssystemen en maatregelen om vervoerders te helpen conventionele voertuigen te vervangen door emissievrije modellen,” voegde hij eraan toe.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo