Maxus kondigt nieuwe modellen aan

Vorig jaar leerden we Maxus beter kennen met enkele uitgebreide testritten met diens 100% elektrische EV80. Nu gaat moederbedrijf SAIC een stapje verder en kondigt het twee gloednieuwe modellen. De Deliver 9 (diesel) is vanaf eind juli beschikbaar, diens elektrische variant eDeliver 9 komt later. De kleinere eDeliver 3 staat vanaf september bij de dealer.

De eDeliver 3 is een compactere elektrische bestelwagen in vergelijking met de huidige EV80. Deze eDeliver 3 zit ergens tussen een Volkswagen Caddy en Transporter. Hij zal beschikbaar zijn in 2 lengtes (4,8m³ en 6,3m³) en 2 batterijen (35kWh en 53kWh). De andere, de eDeliver 9, is de opvolger van de EV80 en heeft dezelfde looks als de Ford Transit. Hoewel Maxus ons tot hiertoe kon overtuigen met een erg mature elektrisch aangedreven motor, kondigt het ditmaal ook een euro 6.2 dieselvariant aan.

2.0-liter turbodieselmotor

Ondanks dat er vandaag nog maar bitter weinig bekend is over de nieuwe modellen van Maxus, zou de nieuwe Deliver 9, naast de elektrische variant, beschikbaar zijn in een moderne 2.0-liter turbodieselmotor. Deze voldoet aan de nieuwste Euro 6 emissienormen en komt overeen met een aantal concurrerende Europese krachtbronnen. De motor zal 163 pk leveren en 375 Nm koppel produceren.

Drie lengtes

Het verschil met de huidige EV80 is groot, dit zowel vanbinnen als vanbuiten. De EV80 stamt natuurlijk af van 2004, iets dat het ietwat ouderwets uiterlijk verklaart. De Deliver 9 is dan ook gebouwd op een gloednieuw platform met een gloednieuwe motor. Er zullen in eerste instantie een L3H2 en L3H3 beschikbaar zijn met achterwielaandrijving. Er zal dus één lengte (5.940 mm) zijn, twee dakhoogtes (2535 mm en 2.735 mm) en een wielbasis van 3.760 mm. Een chassis cabine uitvoering komt enkele maanden later. Technische informatie en afmetingen over het laadvermogen hebben we voorlopig nog niet.

Lees alles over Maxus Motors Belgium (Maxomotive NV)

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo