Brexit : transporteurs slaan alarm

33 verenigingen die de wegvervoersector vertegenwoordigen, roepen de twee belangrijkste Brexit-onderhandelaars op om snel tot een akkoord te komen. In een open brief geloven zij dat een overeenkomst nog steeds mogelijk is om hun belangen te beschermen… en die van de Britse en Europese consumenten.

“Een verdere verlenging van de overgangsperiode is geen optie. Wij geloven dat het mogelijk en noodzakelijk is om een solide compromis te bereiken over het wegvervoer als onderdeel van een bredere overeenkomst over Brexit”, dringen de ondertekenaars (waaronder Febetra en de IRU), die die erop wijzen dat er jaarlijks 2,3 miljoen vrachtwagens door het Kanaal rijden. De uitdaging is natuurlijk om het vrije verkeer van goederen en vrachtwagens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk te beschermen en tegelijkertijd transitverkeer toe te staan waarvoor geen vervoersvergunningen of -quota gelden. Zonder een dergelijke overeenkomst zouden zowel Europese als Britse vervoerders te maken krijgen met hogere kosten en een lagere handelssnelheid, maar zouden ook complete supply chains worden verbroken, ten nadele van de consumenten, aldus de 33 ondertekenaars.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo