Girteka koopt 2000 Volvo FH

De Litouwse transporteur Girteka Logistics, die Europa’s grootste vloot van eigen vrachtwagens exploiteert, is een veteraan op het gebied van mega-orders. Deze keer heeft het zich voor 2.000 voertuigen tot Volvo Trucks gewend.

Girteka heeft een vloot van 8.000 vrachtwagens, en hoewel de groeiambities enigszins naar beneden zijn bijgesteld (het doel van 10.000 vrachtwagens zal naar verwachting dit jaar niet worden gehaald), blijft het in Vilnius gevestigde bedrijf zijn vloot op zeer regelmatige basis vernieuwen. Het is in deze context dat Volvo Trucks de laatste aanbesteding voor 2000 voertuigen met zijn nieuwste generatie FH heeft gewonnen. De meeste van de 2000 FH zullen worden uitgerust met de nieuwe versie van I-Save, de voorspellende cruise control van Volvo Trucks. Er is echter geen spoor van LNG-versies, een technologie die Girteka sinds 2019 aan het testen is. De leveringen van de nieuwe voertuigen lopen tot eind 2021.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo