Elektrische Nissan Townstar komt ook naar Europa

Net als de Renault Kangoo E-Tech Electric en de Mercedes eCitan komt er een elektrische versie van de Nissan Townstar naar Europa. De Nissan Townstar EV belooft een rijbereik tot 300 km. 

De technische basis van de Nissan Townstar EV is gelijk aan die van zijn Franse en Duitse tweelingbroers. Hij heeft een 122 pk en 245 Nm sterke elektromotor die wordt gevoed door een 45 kWh grote batterij, volgens Nissan voldoende voor een WLTP-autonomie tot 300 km. Opladen kan met 11 of 22 kW AC en tot 80 kW DC, waarmee hij in 25 min 150 km aan autonomie wint.

Nissan maakt van de lancering van de Townstar EV gebruik om ook zijn ProPilot Assist-rijhulpsystemen van zijn personenwagens over te brengen in zijn bedrijfsvoertuigen. Daarnaast is er extra luxe voor de inzittenden, zoals stuurwielverwarming en een warmtepomp die efficiënter de cabine opwarmt tijdens de wintermaanden. De Nissan Townstar EV heeft een laadvermogen van tussen de 600 en 800 kilo, een sleepvermogen van maximaal 1.500 kilo en een laadruimte tot 4,9 m³. Een concrete lanceringsdatum hebben we nog niet.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo