IAA: Maxus lanceert elektrische pick-up

Maxus is de eerste fabrikant die een volledig elektrische pick-up in Europa lanceert. De T90 EV heeft net zijn debuut gemaakt op het continent op de IAA.

Met een lengte van 5,37 meter en een dubbele cabine is de Maxus T90 EV vergelijkbaar met andere pick-ups die in Europa worden verkocht, met uitzondering van zijn aandrijflijn. De T90 EV wordt aangedreven door een 150 kW/204 pk sterke elektromotor die 310 Nm koppel naar de achterwielen stuurt. Met een batterij van 89 kWh belooft Maxus een actieradius tot 330 kilometer (WLTP gecombineerd). De laadruimte is 1,49 meter lang en 1,51 meter breed, en met een toegestaan totaalgewicht van 3,3 ton bedraagt het laadvermogen van de T90 EV maximaal 925 kg. In dit opzicht doet de T90 EV het minder goed dan zijn concurrenten met verbrandingsmotor, want het nieuwe duo Ford Ranger / Volkswagen Amarok kan bijvoorbeeld 200 kg meer vervoeren. Binnenin zijn er elektrisch verstelbare kunstlederen stoelen, airconditioning en een 10,25-inch touchscreen met smartphone-integratie.

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo