IAA: Maxus presenteert elektrische vrachtwagen

Het Chinese industrieconcern SAIC neemt voor het eerst deel aan de IAA Transportation in Hannover. Naast het bestaande gamma lichte bedrijfsvoertuigen wordt een nieuwe elektrische pick-up verwacht, maar uiteindelijk zullen drie nieuwe elektrische voertuigen worden voorgesteld, waaronder een vrachtwagen.

De Maxus T90 EV pick-up werd reeds onthuld op de Commercial Vehicle Show in Birmingham, maar dit wordt zijn eerste verschijning op het Europese vasteland en in een versie met linkse besturing. Hij is gebaseerd op een ICE-pick-up en heeft een motor van 150 kW, maar naar verluidt slechts een laadvermogen van 750 kg. De tweede nieuwigheid zal een monovolume zijn, maar het is de derde nieuwigheid die verrast, aangezien Maxus een kleine vrachtwagen met een traditioneel ladderchassis zal tentoonstellen. Maxus verkoopt momenteel op sommige markten een C35 met een Euro 5-dieselmotor, maar daar lijkt nog geen elektrische versie van te bestaan. Een andere mogelijkheid (maar veel minder waarschijnlijk) zou zijn dat Maxus de Genlyon H6-trekker in Europa introduceert, die al wordt verkocht in China en… Chili.

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo