Meer kandidaat-chauffeurs in het secundair onderwijs

Goed nieuws, meldt Febetra: het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur in het secundair onderwijs neemt toe. Het zijn er dit jaar 300, dat is 100 meer dan twee jaar geleden.

De vier Waalse en zeven Vlaamse scholen die een opleiding tot vrachtwagenchauffeur aanbieden, hebben gemerkt dat deze de laatste twee jaar steeds populairder is geworden, misschien omdat alle leerlingen een baan gegarandeerd krijgen. Reeds in 2021 was het aantal inschrijvingen gestegen van 205 tot 300, en dit cijfer wordt gehandhaafd voor het begin van het schooljaar 2022/2023. Febetra is daar verheugd over en herinnert eraan dat de transportsector in België goed is voor meer dan 112.000 banen en dat er 5.000 nieuwe chauffeurs nodig zijn om alle uitdagingen aan te gaan.

De opleiding bereidt de toekomstige chauffeurs voor op het besturen van een vrachtwagen (zij behalen hun rijbewijs C/CE, de beroepskwalificatie en het ADR-certificaat), maar ook op het voorbereiden van transportmissies rekening houdend met milieu, kosten, specifieke wetgeving, verzekering, enz. En hoewel er relatief weinig algemene vakken in het curriculum zijn, leren de studenten genoeg Frans, Engels en Duits om zich in hun beroepsleven staande te houden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo