Schmitz Cargobull lanceert S.KI kipperoplegger op Matexpo

Schmitz Cargobull zal Matexpo aangrijpen om een nieuwe versie van zijn S.KI kipperoplegger met ronde stalen laadbak te presenteren. Het voertuig is uitgerust met het chassisframe van de nieuwe generatie en een nieuwe generatie laadbakken, wat een gewichtsbesparing tot wel 280 kg mogelijk maaakt.

De structurele herziening van het modulaire framesysteem maakte het mogelijk om, afhankelijk van de totale lengte en het frame-ontwerp, gewichtsbesparingen van 53 tot 110 kilogram te realiseren. Met de nieuwe laadbak komt er nog eens tot eens 180 kg bijkomende laadvermogen bij met een laadvolume van 24 m³. “Het brede, vlakke vloerontwerp zorgt voor een laag zwaartepunt en daarmee voor een optimaal rijgedrag en een gelijkmatige slijtage. De nieuw ontworpen bovenflenzen met geoptimaliseerde dwarsdoorsnede voor meer verticale en horizontale stijfheid verbeteren de stabiliteit van de ronde stalen laadbak nog verder. De zijdelingse vervorming van de bovenflens door ladingdruk kon duidelijk worden verminderd, wat een beter loopgedrag en een grotere functionele betrouwbaarheid mogelijk maakt voor laadbakafdekkingen in schuifdakuitvoering”, aldus de fabrikant. Er zijn vier verschillende typelengtes beschikbaar (systeemlengte 7.2, 8.2, 9.6, 10.5) die elk als Standaard-versie, als Light-versie of als Heavy-Duty-versie kunnen worden geselecteerd.

Schmitz Cargobull heeft ook een nieuw on-board weegsysteem als optie, waardoor het niet langer nodig is om een stationaire controleweegbrug te bezoeken. Het kalibreerbare weegsysteem maakt gebruik van de in de fabriek geïnstalleerde luchtveersystemen met elektronische besturing en hydraulische cilinders om de nuttige last van het voertuig te bepalen. De vastgestelde laadgegevens kunnen direct na het weegproces door de chauffeur worden opgevraagd en worden opgeslagen in het TrailerConnect®-portaal.

Lees alles over Matexpo

Matexpo

video

Matexpo Awards 2023: alle winnaars op een rij

Het werd een 40e editie om niet snel te vergeten. De zon en de tropische temperaturen waren op Matexpo absoluut geen spelbreker, integendeel: Bijna 40.000 geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar dé vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal. INNOVATION AWARD Maar ook tijdens deze editie was het reikhalzend uitkijken naar de […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo