Autonomie Volvo FL en FE Electric gaat met sprongen vooruit

Volvo Trucks gaat zijn Volvo FL en FE Electric uitrusten met een nieuwe generatie batterijen die de prestaties met 42% verbeteren. Dit brengt de maximale actieradius van deze voertuigen op 450 kilometer, wat meer dan voldoende is voor de stedelijke en voorstedelijke taken die deze trucks moeten uitvoeren.

In 2019 hadden de eerste generatie FL en FE Electric accupakketten van 50 kWh. Twee jaar later was de capaciteit van deze batterijen al met 13% toegenomen. De modellen die momenteel op de weg zijn, zijn uitgerust met pakketten van 66 kWh elk, maar voor 2024 is een verdere sprong van 42% aangekondigd. De nieuwe packs hebben een capaciteit van 94 kWh en kunnen naar behoefte van de klant worden gecombineerd: op de FL Electric kunnen 3, 4, 5 of 6 packs worden geïnstalleerd, terwijl de keuze op de FE Electric beperkt is tot drie of vier packs. Een FL Electric met 6 accupacks biedt dus een maximaal bereik van 450 kilometer zonder opladen.

De andere verbetering aan de twee reeksen is het vermogen waarmee de accu’s kunnen worden opgeladen in wisselstroom (AC): van 22 kW tot 43 kW. Het oplaadvermogen voor gelijkstroom (DC) blijft onveranderd op 150 kW. Er is ook een nieuwe interface voor een elektrische aftakas geïntroduceerd, waardoor er geen elektromechanische motor meer nodig is. Dit zal de opbouw vereenvoudigen en gewicht besparen.

Tot slot (dit is echter een Europese verplichting is) krijgen FL- en FE-voertuigen in 2024 nieuwe actieve veiligheidssystemen. Als optie kunnen ze af fabriek worden uitgerust met een 360-graden camera. De cabine heeft ook een upgrade gekregen, met nieuwe LED-verlichting en (eindelijk) een afsluitbaar opbergvak.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo