VM Milktrans bestelt 6 eActros 600

Dit is de eerste grote bestelling die Daimler Truck Belux aankondigt voor zijn toekomstige elektrische trekker: VM Milktrans en Sovedo Logistics & Fuels uit Rekkem hebben zopas ingetekend voor zes eActros 600’s.

Beide bedrijven worden geleid door Michiel Verdonck en zijn nog erg nieuw: VM Milktrans werd opgericht in 2015 en Sovedo Logistics in 2021. In acht jaar tijd is VM Milktrans uitgegroeid van een voertuig dat voedingswaren vervoerde tot een groep die nu een vloot van 33 voertuigen bezit. Het van oorsprong Ieperse bedrijf vestigde zich in de LAR-zone in Rekkem door het voormalige douanegebouw te kopen, maar wil ook een vestiging openen in de provincie Henegouwen. De activiteiten variëren van melkophaling tot brandstoftransport.

“Na een grondige analyse van de total cost of ownership, blijkt dat de e600 de laagste total cost of ownership garandeert in vergelijking met onze huidige vloot van dieselvoertuigen”, legt Michiel Verdonck uit, die overtuigd was aan het einde van de consultancyperiode aangeboden door Daimler Truck Belux. De voertuigen zullen geleverd worden door dealer Van Mossel-Vereenooghe. De productie van de eActros 600 is gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo