Volvo Group wil verbrandingsmotor op waterstof ontwikkelen

Op een moment dat haar Europese merken een volledig elektrisch gamma hebben en ze begint te communiceren over haar toekomstige brandstofcelvrachtwagens, gaat Volvo Group haar eigen waterstofverbrandingsmotor ontwikkelen.

Naast eigen laboratoriumtests zal Volvo Group een onderzoeksleerstoel financieren aan twee Zweedse universiteiten (Chalmers University of Technology in Göteborg en Lund University). De werving vindt plaats in het eerste kwartaal van 2024. Het project moet in 2029 zijn afgerond.

“Wij geloven dat de toekomst een verscheidenheid aan aandrijfsystemen zal vereisen om zowel aan de behoeften van onze klanten als aan milieueisen te voldoen. Daarom kiezen we voor een drieledige benadering van voortstuwing. Ik zie de verbrandingsmotor op groene waterstof als een andere zeer interessante oplossing die we momenteel testen in onze motorlabs en testvoertuigen,” zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Group.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo