Fuso stelt een Canter op waterstof voor

Op dit ogenblik is het nog slechts een concept dat op het Salon van Tokyo te zien is. Maar de Vision F-Cell toont ons wel degelijk de toekomst zoals Fuso, een van de merken van de groep Daimler, die ziet.

Mercedes-Benz, een ander merk van Daimler Trucks, heeft al laten weten dat het binnenkort een Sprinter-prototype met een brandstofcel wil maken. De Vision F-Cell van Fuso is van een ander kaliber. Het gaat immers om een motorwagen van 7,5 ton. Zijn elektrische motor van 135 kW kan op twee manieren worden gevoed: via verschillende accupacks (tussen 13,8 en 40 kWh) die een maximaal vermogen van 135 kW kunnen leveren of via een brandstofcel van 75 kW die door drie of vier waterstofreservoirs wordt gevoed. Volgens Fuso heeft dit voertuig een actieradius van 270 tot 300 kilometer.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo