Ghent Logistic Campus van Heylen Warehouses uit de startblokken

Heylen Warehouses is gestart met de bouw van Ghent Logistic Campus, haar grootste project binnen België tot nog toe. Hiermee komt er op het bedrijventerrein Rieme-Noord een logistieke site van 250.000 m² en worden er tot 500 jobs in de regio gecreëerd.

Om deze nieuwe logistieke pool te vullen, vertrouwt Heylen met name op e-commerce logistiek. Volgens Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses, neemt de nood aan meer opslagruimte ‘dichter bij huis’ toe: “Snelheid, zekerheid en kortere levertermijnen zijn belangrijker dan ooit. Dat merken we zeker nu, in tijden van Covid19 waar e-commerce en online winkelen een enorme boost kennen. De e-commerce is een belangrijk onderdeel van de vitale infrastructuur gebleken. Voor snelheid spelen zowel de afstand tot de consument, de directe beschikbaarheid, als de omvang van de voorraad van de producten een belangrijke rol. Door meer strategisch gelegen opslagruimtes in ‘dichter bij huis’ te voorzien, kunnen we levertermijnen verkorten en zijn we ook minder afhankelijk van schakels. Met Ghent Logistic Campus werd er ook naar een multi-modale locatie gezocht, een vestiging die makkelijk te bereiken is en waar een grote aan- en afvoer van producten kan worden gegarandeerd. Die locatie vonden we bij North Sea Port.”

Ghent Logistic Campus zal op termijn 14 units omvatten. Heylen Warehouses belooft dat magazijnen uitgerust worden met tal van energiebesparende technologieën en het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ krijgen toegewezen.

 

Lees alles over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses

video

Logistics.TV 22: Nieuwe Broekman Logistics Venlo warehouse (by Heylen Warehouses)

Een parel is het, dit gloednieuwe warehouse van Broekman Logistics, gerealiseerd door Heylen Warehouses. Deze logistieke hub werd gebouwd op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo en geldt als één van meest spraakmakende projecten binnen zijn soort. Broekman Logistics focust zich voornamelijk op de warehousing van verpakte chemicaliën. De totale warehouse oppervlakte […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo