TLV haalt slag thuis : JBC zet samenwerking met Hytchers stop

In januari 2020 spande TLV een rechtszaak in kortgeding aan tegen kledingketen JBC en digitaal platform Hytchers omdat JBC haar retourpakjes door particulieren wilde laten vervoeren via de mobiele applicatie van Hytchers. Nu blijkt dat JBC de samenwerking met Hytchers stopzet.

Het laten vervoeren van pakketten door particulieren is een zeer aantrekkelijk idee voor wie houdt van wat men (vaak ten onrechte) de deeleconomie noemt. Het zou een milieuvriendelijkere manier zijn om webwinkelpakjes te retourneren, en dat is precies wat JBC via Hytchers wilden doen. “Dit betekende oneerlijke concurrentie voor de transportsector. Daarom confronteerde TLV beide partijen met het feit dat ook particulieren hiervoor een vervoersvergunning moeten hebben. Zowel JBC als Hytchers hadden hier in eerste instantie geen oren naar. TLV ondernam actie en spande tegen beide partijen een rechtszaak in kortgeding aan. Vandaag vernemen we dat JBC erkent dat ze te ver is gegaan”, zegt een opgeluchte Lode Verkinderen (secretaris-generaal van TLV).

De zaak is echter niet definitief gewonnen voor TLV: voorlopig wil Hytchers zijn plannen om retourpakketjes door particulieren te laten vervoeren nog niet opgeven. Het is inderdaad hun voornaamste business model. “TLV blijft uiteraard de juridische procedure verderzetten om transporteurs tegen oneerlijke concurrentie te beschermen”, aldus Verkinderen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo