ZF en Goodyear bundelen krachten voor fleetmanagement

Het combineren van bestaande vrachtwagengegevens met bandengegevens is wat ZF en Goodyear gaan doen in het kader van een langetermijnovereenkomst tussen de twee bedrijven.

In een eerste fase zullen de Transics fleet management-oplossingen worden verrijkt met een reeks toepassingen voor bandenbeheer voor gemengde wagenparken en multimerkenvloten. Deze suite zal gebruik maken van één enkele TX Trailerpulse telematicabox die toegang zal bieden tot de diensten en ondersteuning van beide ondernemingen, d.w.z. zowel tot de bandengegevens van Goodyear als tot de FMS-oplossingen van Transics. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn de gegevens die in real time door remsystemen voor aanhangwagens (T-EBS) en door bandensensoren van alle merken worden gegenereerd, te exploiteren, onder meer ten behoeve van de veiligheid. ZF en Goodyear schatten ook dat deze samenwerking kan bijdragen aan een vermindering van de uitstoot met maximaal 2 ton CO2 per jaar per aangesloten trailer. “De samenwerking tussen ZF en Goodyear brengt de expertise van twee industrieleiders samen die een gemeenschappelijke overtuiging delen om Europese wagenparken en trailerfabrikanten te voorzien van de voordelen van een alles-in-één fleet management-oplossing,” zegt Peter Bal (Business Leader – Digital Customer Services, EMEA binnen ZF’s Commercial Vehicle Control Systems divisie).

Deze gecombineerde oplossing is ook perfect in overeenstemming met de toekomstige Europese regelgeving: vanaf juli 2022 moeten alle vrachtwagens geleidelijk aan uitgerust zijn met een TPMS-systeem. Klanten zullen vrij blijven om een van beide bedrijven als leverancier te kiezen en zullen alleen de functies kunnen kopen die zij nodig hebben.

Lees alles over

video

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak. De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo