JC Decaux exploiteert een 100% elektrische vloot in Antwerpen

Meer dan 10 jaar geleden is de specialist in stadsreclame JC Decaux begonnen met een nieuw ecologisch beleid dat nu ook de elektrificatie van het wagenpark omvat. De Antwerpse vloot van het bedrijf is nu 100% elektrisch.

JC Decaux is al meer dan 10 jaar ISO 14001 gecertificeerd. Deze certificering impliceert een proces van voortdurende verbetering. In deze context, en om zijn koolstofvoetafdruk verder te verkleinen, geeft het bedrijf de voorkeur aan elektrisch rijden. Wim Jansen, CEO België, Luxemburg en Israël van JC Decaux legt uit: “We hebben een twintigtal Maxus eDeliver 3 voertuigen met korte wielbasis in gebruik in Antwerpen en ook enkele in Brussel. In de komende weken zullen we er meer inzetten in Brussel, maar ook in Luik en Charleroi. Al deze voertuigen zijn uitgerust met een watertank, posterrekken, diverse opbergmogelijkheden en verkeerslichten. Dit werd uitgevoerd door het gespecialiseerde bedrijf Syncro System.”

Om het laden van de voertuigen te vergemakkelijken werd in Deurne een werkplaats met een hoogspanningscabine gebouwd. Zo kan de hele vloot tegelijkertijd worden geladen. De voertuigen werden geleverd door Van Mossel en verhuurd aan ALD Automotive.

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo