JC Decaux exploiteert een 100% elektrische vloot in Antwerpen

Meer dan 10 jaar geleden is de specialist in stadsreclame JC Decaux begonnen met een nieuw ecologisch beleid dat nu ook de elektrificatie van het wagenpark omvat. De Antwerpse vloot van het bedrijf is nu 100% elektrisch.

JC Decaux is al meer dan 10 jaar ISO 14001 gecertificeerd. Deze certificering impliceert een proces van voortdurende verbetering. In deze context, en om zijn koolstofvoetafdruk verder te verkleinen, geeft het bedrijf de voorkeur aan elektrisch rijden. Wim Jansen, CEO België, Luxemburg en Israël van JC Decaux legt uit: “We hebben een twintigtal Maxus eDeliver 3 voertuigen met korte wielbasis in gebruik in Antwerpen en ook enkele in Brussel. In de komende weken zullen we er meer inzetten in Brussel, maar ook in Luik en Charleroi. Al deze voertuigen zijn uitgerust met een watertank, posterrekken, diverse opbergmogelijkheden en verkeerslichten. Dit werd uitgevoerd door het gespecialiseerde bedrijf Syncro System.”

Om het laden van de voertuigen te vergemakkelijken werd in Deurne een werkplaats met een hoogspanningscabine gebouwd. Zo kan de hele vloot tegelijkertijd worden geladen. De voertuigen werden geleverd door Van Mossel en verhuurd aan ALD Automotive.

Lees alles over Maxus Motors Belgium (Maxomotive NV)

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 58

Virginie Claes blikt in de nieuwe Transport & VAN.TV vooruit op De Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 8 december, een initiatief van Febetra. Verder in deze uitzending heel wat nieuwigheden uit de transport en logistieke sector.  De saloncondities van Mercedes-Benz Vans.  Een boeiend event over elektrische mobiliteit door Ford Unicars. De eerste editie van de Last Mile Xperience (met Piaggio, Maxus, Electric […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo