Kristotrans zet eerste elektrische truck in

Kristotrans, onderdeel van de Gheys groep, neemt over enkele weken zijn eerste elektrische vrachtwagen in gebruik. Hij zal ingezet worden voor pendelvervoer tussen de Boortmaltfabriek in Boortmeerbeek en de ABInBev-fabriek in Leuven.

De informatie werd ons meegedeeld door Ronny Joos, CEO van de Gheys groep: Kristotrans, gespecialiseerd in bulktransport van voedingsproducten, gaat in op een vraag van AB InBev om haar Leuvense fabriek te bevoorraden zonder de minste CO2-uitstoot. “Wij vervoeren mout geproduceerd in Boortmeerbeek naar de brouwerij, wat neerkomt op een rit van ongeveer 20 kilometer. De vrachtwagen zal vijf retourritten per dag maken, wat perfect compatibel is met de actieradius van de Volvo FH Electric die we hebben aangeschaft.”

Ronny Joos legt uit: “Vanwege het gewicht van de batterijen kunnen we geen 25 ton laadvermogen aanhouden. Maar alle drie de partijen zijn bereid om hun steentje bij te dragen aan de realisatie van dit 100% elektrische project. De Volvo FH Electric van Kristotrans zal begin 2024 de weg op gaan.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo