Heylen Warehouses bouwt een dak van zonnepanelen van 12,6 ha

Het Belgische bedrijf Heylen Warehouses kondigt de start aan van de bouw van een 12,6 ha groot zonnedak. De werken worden uitgevoerd in samenwerking met AG Real Estate.

Heylen Warehouses is actief in de sector van het logistiek vastgoed en heeft een joint venture afgesloten met AG Real Estate. De twee willen een dak met zonnepanelen bouwen dat een capaciteit van meer dan 18 megawattpiek haalt en het krachtigste ter wereld zou zijn. De installatie (48.040 panelen) komt overeen met de jaarlijkse energiebehoeften van 4500 gezinnen en zal op de daken van de VE Commerce Campus in het Nederlandse Venlo worden gemonteerd. Ze zal het mogelijk maken om 11.966,61 ton CO2 per jaar te besparen. “We geloven dat opslagplaatsen de elektrische centrales van de toekomst kunnen worden”, aldus Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses. Izen Group is de technische leverancier van de installatie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo